info@ac-artwork.eu

Decoratie zangblad en kastwerk van clavecimbels en clavichorden. 

Sinds 2006 houd ik mij ook bezig met het decoreren van Klavecimbels en Klavichorden in de historische Franse, Vlaamse en Duitse Stijl.

Ook kunt u bij mij terecht voor het herstellen van de decoraties op het zangblad en kast.

Zie de prijslijst.

Onder Instrument Decoraties vindt u verschillende albums van instrumenten die door mij zijn gedecoreerd en waar ik eventueel mee bezig ben.

Op bovenstaande foto ben ik bezig met de decoratie van een kopie van het Vaudry clavecimbel.

Het betreft hier een instrument uit 1681 gebouwd door een lid van de Vaudry familie en nauwkeurig  gekopieerd door de bekende Nederlandse clavecimbel maker Onno Peper te Oss.

Het originele instrument was in het bezit van de Hertogin van Maine, schoondochter van Lodewijk de 14de , die bekend stond als beschermvrouwe van de  muziek, getuige de door haar georganiseerde concerten op het kasteel van Sceaux, buiten Parijs.

Ook bij een verhuizing naar een kasteel in Bourgondië ging het rijkelijk gedecoreerde instrument mee en is hier vele generaties lang blijven staan, laten we zeggen….. vergeten, tot het werd aangekocht door het Victoria en Albert museum in 1974.

De chinoiseries doen gedeeltelijk oosters aan, maar met een knipoog naar het 17de eeuwse Frankrijk.
De zangbodem is, zoals gewoonlijk bij Franse instrumenten, rijk versierd met kleurige bloemmotieven.
De afbeeldingen op de kast en de binnenkant van de klep in Goud, Zilver, Koper en Brons zijn geïnspireerd door gravures van Jacques Stella (Lyon 1596- Parijs 1657).

In 2009 heb ik er een nauwgezette  kopie van geschilderd, een tijdrovend  maar zeer bevredigend en boeiend werk, waaraan ik met genoegen terugdenk.